Over ons

Over ons

Matrassenhuis startte in 1998 een eerste winkel in Diksmuide. Veel klanten waren landbouwers en zochten bedden en matrassen die na de noeste arbeid zorgden voor een verkwikkende rust en die ook robuust en goed gemaakt waren. Door mond- aan mondreclame groeide Matrassenhuis uit tot het huis van vertrouwen op slaapcomfortgebied. Dominique Remaut, die reeds jaren actief was in slaapcomfort leverde zelf de producten bij de mensen thuis. Later breidde het bedrijfje gestaag uit en heden ten dage hebben we winkels in Diksmuide (3 winkels waaronder ook de Linnenkast, een textielwinkel), Brugge en Zedelgem.

Nog steeds proberen we de filosofie van eerlijke en betaalbare degelijke producten uit te dragen. Niet altijd makkelijk in hedendaagse tijden waar snel geld winnen soms de voorrang geniet bij de fierheid van het leveren van een goed product.

We proberen dan ook een uitgebalanceerde collectie te hebben waarbij we voor ieders budget iets goeds willen aanbieden.

Het probleem tegenwoordig is dat er vaak veel matrassen en boxsprings uit ‘Verwegistan’ een heel mooie hoes kunnen hebben maar intern wordt er te vaak rommel gebruikt. Deze zaken komen er bij ons niet in.  Als familiebedrijf willen we een tevreden klant voor lang! Het gaat niet op om minderwaardige matrassen of boxsprings aan gigantische marges te verkopen en dan wekelijks je brievenbus te doen uitpuilen met folders.

Er zijn zelfs ketenbedrijven die boxsprings in de Filipijnen onder een afdakje laten vervaardigen of pop-up stores die geen boxsprings (boxen met springs=veren) verkopen maar bakken met een OSB plaat en een stof erop geschoten. Ook gek zijn de prijzen die mensen soms geven aan matrassen op demonstratieverkopen of zogenaamde fabrieksverkopen, die soms 6 keer de winkelprijs overstijgen!

Vandaar kiezen we enkel voor goede fabrikanten. Onze artikelen mogen niet door kinderhanden gemaakt zijn en oude matrassen die terug mee genomen worden moeten ecologisch verwerkt worden.

We zijn ook gespecialiseerd in ergonomische matrassen. Op advies van kinesisten hebben we matrassen in het assortiment die u, beste klant , steeds de beste ondersteuning geven! Kom ze gerust proefliggen in onze winkel!

Bij ons koopt u kwaliteit en ergonomie voor jaren ! We geven je ook een correcte prijs want tot 1 maand na aankoop geniet u van de beste prijsgarantie (voorwaarden in de winkel)

Het matrassenhuis team

 

21/11/2019

Het Matrassenhuis Zedelgem verdubbelt in grootte!

Gezocht én gevonden : slaapcomfort

Heb je ook soms het gevoel ‘gekraakt’ uit je slaap te komen? Is je bed een put geworden? Of wil je gewoon een nieuwe look voor je slaapkamer? Tijd voor een bezoek aan het Matrassenhuis! Matrassenhuis zedelgem is sinds deze maand dubbel zo groot!

Twintig jaar­­ geleden startten Dominique Remaut en Isabel Decraemer met de verkoop van matrassen in een klein winkeltje in Diksmuide. Vandaag is het kleine winkeltje uitgegroeid tot een gevestigde waarde met meerdere locaties in Diksmuide en filialen in Zedelgem en Brugge. Niet alleen het aantal winkels nam toe, ook het gamma werd fors uitgebreid. Naast matrassen, lattenbodems en bedkaders heeft het Matrassenhuis een uitgebreide afdeling bedtextiel, donsdekens en kussens, matrasbeschermers, donsovertrekken en bedlinnen. “Alles wat met slapen te maken heeft, vind je bij ons,” vertelt Isabel. “De collectie van het Matrassenhuis strekt zich uit over alle prijsklassen, van goedkoop tot iets duurder, van de matras voor de logeerkamer tot de matras die slaapoplossingen biedt voor mensen met een slechte rug.” Door de jaren heen heeft het Matrassenhuis zich gespecialiseerd in slaapcomfort, iets waar je al op jonge leeftijd aandacht voor moet hebben.  “We krijgen meer en meer te maken met jonge mensen die rugklachten hebben doordat hun ouders vroeger de goedkoopste matras goed genoeg vonden want ‘het was toch maar voor een kind’. Zo’n visie grijpt mij echt bij de keel. Het zijn net kinderen in volle groei die de volle ondersteuning van hun rug nodig hebben.” In Zedelgem hadden we al een ruime keuze, maar we vroegen een socio-economische vergunning aan die positief geadviseerd werd en verdubbelen er in grootte, wat resulteert in nog meer keuze zegt CEO Dominique Remaut.

Een goede matras kiezen geschikt voor jouw lichaam is niet makkelijk. Maar met de gerichte vragen en het persoonlijk advies van het Matrassenhuis kom je bij hen tot de juiste keuze. “Naast een aantal praktische vragen naar afmetingen, huidige systemen, allergieën, transpiratie gaan we ook de voorkeur voor een harde of een zachte matras na en de verwachtingen van de klant. Daarna stellen we hen een selectie voor. Als je een klant zonder begeleiding een matras laat kiezen, zien ze na de kortste keren door het bos de bomen niet meer.” Vaak is het bij de keuze van een matras ook opbotsen tegen de vooroordelen van de klant. “De mensen vergeten soms dat matras en lattenbodem op elkaar moeten afgestemd zijn om optimaal te kunnen dienen. De zwakke plek van een matrassenbodem bevindt zich ter hoogte van de heup, het zwaarste deel van een lichaam. Latjes komen daar plat te staan in plaats van gebogen waardoor je matras in een put komt te liggen, iets wat opnieuw slecht is voor je rug. Het is niet om meer te verkopen dat wij mensen aanraden samen met hun matras een nieuwe bodem te kopen, maar echt wel omdat het hen ten goede komt. Een mens ligt van de 24 uur die er op een dag zijn gemiddeld 8 uur in zijn bed. Je kan maar beter goed liggen.”

Dat goed liggen begint trouwens al in …de winkel. “Je hoeft niet terughoudend zijn om in de winkel een matras uit te proberen. Een eerste contact zegt al veel over of je ontspannen zal liggen of net te hard. De mythe dat een matras hard moet zijn, kunnen we hier ontkrachten. Bij het slapen op een harde matras, ga je op je drukpunten liggen. De huidige generatie matrassen met pocketveren of multi-pocktetveren zijn iets zachter maar geven een krachtiger ondersteuning aangepast aan jouw lichaamsbouw. Ook qua verluchting is de pocketmatras optimaal. De multi-pocketveren zijn dan weer iets kleiner maar talrijker waardoor de opvolging van de rug nog beter verloopt. Opnieuw halen we hier het belang van de bijpassende lattenbodem aan. Als de lattenbodem bestaat uit latjes die te ver uit elkaar staan, is er te veel speling tussen de pocketveren en is de werking verre van perfect.”

 

Veel mensen kopen een matras als ze net terug zijn van reis. “Ze hebben op hotel op een goede boxspring geslapen. Eens thuis beginnen de slaapproblemen opnieuw en gaan ze voor een nieuwe lattenbodem en matras of ze maken de overstap naar een boxspring. Een goede boxspring gaat al gauw een jaar of 15 à 20 mee, is makkelijk in onderhoud, er kruipt geen stof tussen, en geef toe, het oog wil ook wat. Goed slapen in een goede boxspring hoeft bovendien niet duur te zijn. Afhankelijk van de houtsoort, het soort veer en de leverancier is de prijs van een boxspring een 1000 à 3000 euro. We streven er altijd naar onze klanten goed te kunnen laten slapen, zelfs al beschikken ze over een beperkt budget, al is de perceptie van dat budget vaak relatief. Een vliegtuigreis kost al gauw 3000 euro en na 8 dagen is het voorbij. In een boxspring van 3000 euro slaap je 15 jaar à 365 nachten per jaar. Reken eens uit…een nachtje slapen is echt niet duur voor iets wat echt telt: een goede ondersteuning voor je lichaam.”

Matrassenhuis Zedelgem, Torhoutsesteenweg 222/d , nu dubbel zo groot!

 

Tel. 050 781711 – info@matrassenhuis.be – www.matrassenhuis.be

Naast Zedelgem verwelkomen we je ook graag in Diksmuide en Brugge!